EMS Studier

EMS-studier Sport og Fitness

At være i form, opbygge muskler, opnå god sportspræstation - ifølge nogle studieresultater er dette muligt med træning med elektrisk muskelstimulation. Den følgende oversigt viser dig, hvilke forskningsresultater der allerede eksisterer om træning med EMS. Og studierne viser: EMS-træning tilbyder dig fordele - både med hensyn til sport og fitness samt sundhed.

Dette er hvad træning med elektrisk muskelstimulation kan gøre

EMS-træning kan hjælpe med at forbedre maksimal styrke og målrette specifikke muskelgrupper - ben-, mavemuskler, arme og rygmuskler. Styrkeudholdenhed og hastighed kan også trænes med hjælp fra EMS, hvilket resulterer i forbedret sportspræstation. Især sprinttid og hoppekraft kan forbedres med EMS-træning. Derudover viser nogle studier muligheden for at forbedre maksimal iltoptagelse med hjælp fra EMS-træning, hvilket spiller en vigtig rolle i sportspræstation. Træning med elektrisk muskelstimulation har også vist sig at være et passende træningstilskud til visse sportsgrene såsom fodbold, svømning eller tennis.

Den følgende oversigt giver dig de vigtigste resultater fra EMS-studier. Med et klik på det respektive emne kan du lære mere om studieresultaterne. Nogle studier kan tildeles flere emner og er derfor listet flere gange. Vi har opsummeret studierne om sundhed separat for dig. Det skal bemærkes, at nogle studier har begrænsninger. Disse inkluderer små stikprøver eller begrænsede køns- og aldersfordelinger inden for stikprøverne.

Sport og fitness

Maksimal styrke

Elektrisk muskelstimulation som helkropstræning - flercenterstudie om brugen af helkrops-EMS i fitnesscentret

Formålet med analysen

var at undersøge, om elektrisk stimuleret helkropstræning resulterede i positive ændringer i styrke, rygsmerter, kropsbillede, antropometri, humør, inkontinens og generelle sundhedsfaktorer.

Metoderne

Metoderne omfattede 134 forsøgspersoner, 102 kvinder og 32 mænd med en gennemsnitsalder på 42,5 år, der blev interviewet og testet før og efter seks ugers træning. De blev sammenlignet med en kontrolgruppe bestående af 10 forsøgspersoner (n=10) og fordelt efter alder og køn. Hele kroppen EMS-træningssessioner blev udført to gange om ugen i alt 12 gange. Træningsparametrene var sammensat som følger: Pulsvarighed/pause 4 s/4 s, 85 Hz, firkantede pulser, pulsbredde 350 µs. En træningssession bestod af en 10-15 minutters introduktionssession efterfulgt af 25 minutters træning med statiske øvelsespositioner. Herefter blev der udført et fem minutters træningsprogram med følgende træningsparametre: (pulsvarighed 1 s, puls pause 1 s, 100Hz, rektangulære pulser, puls bredde 150 µs). 18 forsøgspersoner afsluttede træningen for tidligt.

Resultaterne

Resultaterne viste, at maksimal styrke øgedes med 12,2% og styrkeudholdenhed med 69,3%. Kvindelige forsøgspersoner havde større gavn af træningen end mandlige forsøgspersoner (13,6% vs. 7,3%). BMI og kropsvægt forblev omtrent uændret. Blandt kvindelige forsøgspersoner blev kropsmål signifikant reduceret ved brystet (- 0,7 cm), lår (- 0,4 cm), talje (- 1,4 cm) og hofter (- 1,1 cm). Blandt mandlige forsøgspersoner faldt taljemålet (- 1,1 cm) samtidig med stigninger i overarme (+ 1,5 cm), bryst (+ 1,2 cm) og lår (+0,3 cm). Der blev ikke observeret forbedringer i kontrolgruppen, mens forsøgspersonerne i kontrolgruppen havde taget på i hofter og talje i perioden.

Desuden rapporterede 86,8% positive effekter på kropsformning. 90% opfattede EMS-træningen som positiv. 83% angav, at de følte sig mindre spændte, og 89,1% følte sig mere stabile. Stærkere forbedringer, især hos patienter med klager, blev bemærket med hensyn til højde og intensiteter. Dog opstod der også større muskelsmerter her.

Universitetet i Bayreuth, 2003. J. Vatter.

Effekterne af helkropsmuskelstimulation på kropskomposition og styrkeparametre: Et protokol for systematisk gennemgang og metaanalyse

Formålet med analysen

var at analysere indflydelsen af helkrops-elektromyostimulation på kropskomposition samt styrke hos voksne.

Metoderne

inkluderer kliniske randomiserede forsøg. Inden for interventionsgrupperne skulle alle forsøgspersoner have udført de samme øvelser med en helkrops-elektrisk stimulationsdragt. Kun data fra voksne forsøgspersoner uden tidligere erfaring med helkrops-EMS blev inkluderet. Primære endepunkter i denne undersøgelse er muskelmasse eller fedtfri masse og procentfedt eller fedtmasse. Sekundære endepunkter er muskelstyrke og maksimal styrke.

Resultaterne

viser, at kropskompositionen hos kvinder (præ- og postmenopausale) samt hos trænede forsøgspersoner effektivt er blevet ændret ved helkrops-elektromyostimulation. Tidligere studier har også fundet en stigning i præstation og styrke hos ældre samt professionelle idrætsudøvere. Dog har ingen systematiske studier undersøgt virkningen af begge variabler i nogen af disse persongrupper.

2021. L. Rodriguez-Santana, J. C. Adsudar, G. Louro, J. Perez-Gomez.

Lære mere omkring undersøgelsen her

Effektiviteten af EMS under tennistræning: Antelope case-studie

Formålet med analysen var at undersøge effektiviteten af EMS-træning under tennistræning.

Metoder:
Antelope fulgte tennisspilleren Sophia Bergner i tre måneder. Ud over Sophias normale træning udførte hun EMS-træning to til tre gange om ugen. Efter de tre måneder blev Sophias styrke og mobilitet målt ved hjælp af FPZ-udstyr fra virksomheden DAVID.

Resultater:
Efter de tre måneder blev følgende styrkegevinster målt for Sophia: Trunk extension steg med 12 procent, trunk flexion faldt med 5,4 procent. Slagbevægelsen eller rotationen med hendes højre arm steg med 25,2 procent, med hendes venstre arm var det endda 51,9 procent. Styrkegevinster i rotation af begge ydre skulderled forbedredes med 19,5 procent. Styrkegevinster blev også observeret i hendes ben: Styrken i hendes højre ben forbedredes med 6,4 procent, og det af hendes venstre ben forbedredes med 17,1 procent. En forbedret styrkegevinst på 29,2 procent blev observeret på leg press, og styrkegevinsten af knæfleksion på begge sider var 11,5 procent.

Publikationsår: 2022

Kort- og langsigtede træningseffekter af mekanisk og elektrisk stimulation på styrke-diagnostiske parametre

Metoder
I alt blev 80 sportsstuderende fra den tyske Sport Universitet i Köln randomiseret til følgende 8 forskellige træningsgrupper: EMS, maksimal styrke, hurtig styrke, styrkeudholdenhed, vibration, hypertrofi, EMS/hypertrofi, vibration/hypertrofi. Forsøgspersonerne havde styrketræningserfaring på mindst to år og et idrætsfitness-certifikat. Træningssessionerne blev udført af forsøgspersonerne to gange om ugen i 4 uger. Klassisk træning og styrkediagnostik blev udført på en benforlænger- og en benbøjemaskine. Efter opvarmning på en cykelergometer blev styrkediagnostikken udført.

Resultater
En stigning i maksimal styrke kunne kun øges med EMS-træning ved hjælp af hastighedskomponenten, med 40% ekstra belastning (29%). Hastighedskomponenten, sammen med styrkekomponenten, bestemmer dynamisk præstation. Selv træningsgrupper med typiske design for maksimal styrke eller hurtig styrke var i stand til signifikant at øge maksimal præstation kun i samspil med eller udelukkende via styrkekomponenten. Således ser dynamisk EMS-træning ved submaximal intensitet ud til at tilbyde nye muligheder for at øge praksisrelevante maksimale præstationer.

Tyske Sport Universitet i Köln, 2009. J. Mester, S. Nowak, J. Schmithüsen, H. Kleinöder, U. Speicher.

Læs mere om undersøgelsen her

Effekter af helkropselektromyostimulation versus højintensiv modstandstræning på kropskomposition og styrke: En randomiseret kontrolleret undersøgelse

Formålet med analysen var at undersøge indflydelsen af WB EMS (helkropselektromyostimulation) og HIT (højintensiv modstandstræning) på muskelstyrke og kropskomposition hos midaldrende mænd. Til dette formål blev 48 utrænede, raske mænd i alderen 30 til 50 år tilfældigt fordelt til en WB-EMS-gruppe (3 sessioner på to uger) eller en HIT-gruppe (2 sessioner på en uge). Begge grupper trænede i alt i 16 uger. WB EMS-gruppen trænede med intermittent stimulering (6 s WB-EMS, 4 s hvile; 85 Hz, 350 µs) i 20 minutter, og HIT-gruppen fulgte et "single-set-to-failure-protokol".

Resultaterne

viste, at ændringerne i LBM (lean body mass) var signifikante i begge grupper (HIT 1,25% ± 1,44% vs. WB EMS). Forskellene mellem grupperne var ikke signifikante. Rygstrækningsstyrken og benstrækstyrken øgedes i både WB EMS-gruppen og HIT-gruppen, men igen blev der ikke registreret signifikante forskelle mellem grupperne. Svarende til disse ændringer blev der også noteret ændringer for kropsfedt.

Konklusionen

var, at baseret på studieresultaterne kan WB EMS betragtes som et omkostningstungt, men også tidsbesparende alternativ til HIT-modstandstræning for dem, der ønsker at opnå forbedring i den samlede krops- og styrkekomposition.

W. Kemmler. M. Teschler, A. Weißenfels, M. Bebenek, M. Fröhlich, M. Kohl, S. von Stengel.

Læs mere om undersøgelsen her

Effekt af elektrisk stimulation med høj og lav frekvens på maksimal isometrisk kraft og nogle morfologiske karakteristika hos mænd

Formålet med analysen var at undersøge virkningerne af to metoder til elektrisk stimulation på læggeomkreds, hudfoldstykkelse og maksimal isometrisk kraft i de stimulerede og ikke-stimulerede (kontralaterale) ben.

Metoderne:
Deltagerne bestod af 36 mænd, der frivilligt deltog i studiet og blev hver især tildelt en af tre grupper. I løbet af en periode på 21 dage blev forsøgspersonerne i gruppe 1 og gruppe 2 dagligt stimuleret med den elektriske stimulationsmetode for triceps surae-musklen. Gruppe 1 blev stimuleret med en lavfrekvent vekselstrøm (50 Hz), og gruppe 2 blev stimuleret med en højere frekvent vekselstrøm (20000 Hz). Den tredje gruppe var kontrolgruppen.

Resultaterne:
Den maksimale isometriske muskelstyrke i de stimulerede (50,3% og 58,8%) og ikke-stimulerede (kontralaterale) muskler i gruppe 1 og gruppe 2 steg signifikant (39,7% og 32,2%). En sådan signifikant stigning i maksimal isometrisk kraft blev ikke observeret i gruppe 3 (kontrolgruppen). I begge eksperimentelle grupper øgede læggeomkredsen også. I gruppe 2 faldt hudfoldstykkelsen med 21,6%.

International Journal of Sports Medicine, 1987. M. Cabric, H. J. Appell.

Muskeltræning i fremtiden: Videnskabelig og praktisk anvendelse af helkropselektromyostimulationstræning (WB EMS) med særlig vægt på styrketræning

Metoder
80 sportsstuderende trænede legbøjere og legstrækkere to gange om ugen på træningsmaskiner (fra firmaet GYM80) i forskellige grupper (muskelopbygning, styrkeudholdenhed, maksimal styrke; i 3 serier hver). Til dette formål trænede forsøgspersonerne med forskellige ekstra belastninger (30 til 90% af den individuelle maksimale styrke; 1 gentagelsesmaximum) med 3 til 15 gentagelser. Sportsstuderende havde mindst 2 års erfaring med styrketræning før studiets start. En anden gruppe trænede med helkropselektromyostimulation (EMS). Til dette udførte forsøgspersonerne i denne gruppe lunges og squats uden ekstra belastning under elektrisk stimulation (3 serier, 10 gentagelser, belastning/pause 6 s/4s, pulsfrekvens 85Hz, pulsbredde 350µs, rektangulær puls). Træningen blev udført to gange om ugen i 4 uger. Forsøgspersonernes dynamik blev målt ved hjælp af kraft, som er sammensat af styrke og hastighed og kan øges via disse komponenter.

Resultater
Ydeevnen for musklerne til benstrækning og benbøjning forbedrede sig signifikant i alle grupper, der udførte styrketræning. Disse forbedringer opstod på tværs af styrkefaktoren, undtagen i helkropselektromyostimulation (EMS)-gruppen og den blandede WB-EMS/muskelopbygningsgruppe. Kun disse to grupper viste signifikante forbedringer i hastighed. Forbedringen i målt ydeevne skete via øget hastighed med ca. 30. Dermed blev hastighed, som ikke er let at målrette, forbedret inden for en kort periode. Dette kunne skyldes, at de hurtige muskelfibre direkte påvirkes via elektrisk stimulation under helkropselektromyostimulationstræning. Desuden kunne resultaterne vise, at helkropselektromyostimulation i kombination med en dynamisk udførelse af en bevægelse kan være en lovende måde at træne hastighed og styrke på, så længe helkropselektromyostimulationstræningen anvendes på en velafbalanceret måde.

Medicalsports network, 2007. H. Kleinöder.

Lærer mere om undersøgelsen

Elektrisk stimulation og svømmeprestationer

Formålet med analysen var at undersøge virkningerne af elektrostimuleringstræning på 14 konkurrencesvømmere i forhold til deres svømmeprestationer og styrken i latissimus dorsi-musklen.

Metoder:
Til dette formål blev forsøgspersonerne fordelt på en elektrostimuleret træningsgruppe (7 forsøgspersoner) og en kontrolgruppe (7 forsøgspersoner). Ved hjælp af en isokinetisk dynamometer blev maksimale momentkraft ved forskellige hastigheder (fra -60 deg.s(-1) til 360 deg.s(-1)) under ekstension og fleksion af armen registreret. Forsøgspersonernes præstationer blev målt over en 50-meter fri-stil svømning samt over en 25-meter pull-buoy.

Resultater:
Der blev registreret en signifikant stigning (P < .05) i maksimal momentkraft under koncentrisk, isometrisk og eksentrisk betingelse for den elektrostimulerede træningsgruppe. Der var også en signifikant nedgang i svømmetider inden for elektrostimuleringsgruppen på 0,38 +/- 0,24 s for 50-m fri-stil og 0,19 +/- 0,14 s for 25-m pull-buoy. Der blev ikke fundet signifikante forskelle inden for kontrolgruppen. Variationer i maksimal momentkraft (målt under eksentrisk betingelse; -60 deg.s(-1)) var forbundet med variationer i præstation inden for kontrolgruppen (r = 0,77; P < 0,01). Derfor kan det siges, at svømmeprestationer samt styrken i latissimus dorsi-musklen hos konkurrencesvømmere kan forbedres med hjælp fra et elektrostimuleret træningsprogram.

Medicine & Science in Sports & Exercise, 1995. F Pichon, J. C. Chatard, A. Martin, & G. Cometti.

Lærer mere om undersøgelsen

Styrketræning med elektromyostimulation? Empirisk undersøgelse af styrkeeffekterne ved elektromyostimulationstræning med variation af træningsvarighed

Formålet med analysen var at undersøge, om elektromyostimulationstræning med en varighed på mindre end 15 minutter ville forbedre muskelstyrken og andre parametre. Der blev også til hensigt at måle graden af muskelvævsspænding forårsaget af EMS-træning, intensiteten og indirekte effektiviteten af træningen.

Metoder:
Femoghalvtreds mandlige sportsstuderende med en gennemsnitsalder på 22,9 år blev tilfældigt delt op i to træningsgrupper: Gruppe 1 trænede i 5 minutter med EMS, og Gruppe 2 trænede i 10 minutter med EMS (n = 22 for hver). Derudover var der en kontrolgruppe (n = 11). I løbet af i alt 6 uger trænede forsøgspersonerne to gange om ugen med følgende stimuleringsparametre: Pulsduration 4 s, pulspause 4 s, frekvens 80 Hz, pulsbredde 350 μs, bipolære kvadratiske pulser. Dynamisk maksimal styrke, styrkeudholdenhed, kropsvægt, kropsfedtprocent og CK (kreatinkinase) niveauer blev bestemt 24 timer efter træning. Kropsopfattelse, humør og sindstilstand blev også bestemt.

Resultater:
Den dynamiske styrkeudholdenhed og maksimale styrke blev øget meget betydeligt (p ≤ 0,001) i begge træningsgrupper: Fra op til 41% og 34% henholdsvis i styrkeudholdenhed og fra op til 10% og 8% henholdsvis i maksimal styrke. Der kunne ikke måles nogen signifikant forskel i styrkeeffekter (p > 0,05). En signifikant vægtøgning på 0,83 % blev bestemt for gruppe 1 og 0,90 % for gruppe 2. Derimod blev der ikke observeret forbedringer i kropsfedtindhold. Kreatinkinase-niveauerne var 595 U/l i gruppe 1 og lidt højere på 761 U/l i gruppe 2. Kreatinkinaseaktivitet blev primært påvirket af træningsintensiteten.

Konklusion:
Styrkeforøgelserne forbedredes ikke med en forkortet arbejdstid til 5 og 10 minutter, henholdsvis, i modsætning til tidligere undersøgelser. Resultaterne indikerer, at en træningsvarighed på ca. 15 minutter betragtes som optimal for at opnå styrkeforøgelser. Den høje stigning i kreatinkinase-niveauer efter EMS-træning tyder på, at musklerne blev udsat for en meget intens belastning. Imidlertid ændrer en forkortet træningsvarighed ikke afgørende aktiviteten af enzymet kreatinkinase, men det synes snarere, at den nuværende intensitet spiller en vigtig rolle i øgning af kreatinkinase.

Upubliceret diplomafhandling, Universität Bayreuth, 2006. W.-U. Boeck-Behrens, D. Mainka.

Mulighed og effektivitet af progressiv elektrostimulation styrketræning for konkurrencespillere i tennis

Formålet med analysen var at undersøge indflydelsen af elektrostimulerede styrkeøvelser på tennis spilleres anaerobe præstationer i løbet af forberedelsessæsonen.

Metoder:
12 tennisspillere (7 kvinder og 5 mænd) gennemførte 9 træningssessioner for quadriceps over 3 uger, hver på 16 minutter (frekvens: 85 Hz; tænd-sluk-forhold: 5,25-25 sekunder). Til dette formål blev elektrostimulerede træningssessioner integreret i tennistræningssessionerne. Shuttle sprinttid, maksimal quadriceps kraft og højde i lodret spring blev målt.

Resultater:
Sammenlignet med starten af studiet var springhøjden fra countermovement signifikant højere i uge fem (+5,3%) og uge seks (+6,4%) (p < 0,05). I sjette uge viste forsøgspersonerne en signifikant forkortet sprinttid på 2 x 10 meter (-3,3%) sammenlignet med før træning (p = 0,004). Træningsparametrene var lineært progressive inden for den 3-ugers træningsperiode. Således blev elektrostimuleret styrketræning succesfuldt integreret i træningen. Anaerob styrke og stretch-shortening cykelkraft viste forsinket forbedring i løbet af hele studieperioden. Studiets resultater tyder på, at progressiv elektrostimuleret styrketræning kan integreres i den tidlige tennissæson og forbedre anaerobe præstationer for både kvinder og mænd.

N. Maffiuletti, J. Bramanti, M. Jubeau, M. Bizzini, G. Deley, G. Cometti.

Hastighedsstyrke

Muskeltræning i fremtiden: Videnskabelig og praktisk anvendelse af helkrops-elektromyostimulationstræning (WB EMS) med særligt fokus på styrketræning.

Metoder:
80 sportsstuderende trænede lårets fleksor- og ekstensormuskler to gange om ugen på træningsmaskiner (firma GYM80) i forskellige grupper (muskelopbygning, styrkeudholdenhed, maksimal styrke; i 3 serier hver). Til dette formål trænede forsøgspersonerne med forskellige ekstra belastninger (30 til 90% af den individuelle maksimale styrke; 1 repetition maksimum) med 3 til 15 gentagelser. Sportsstuderende havde mindst 2 års erfaring med styrketræning før studiets start. En anden gruppe trænede med helkrops-EMS. Til dette udførte forsøgspersonerne i denne gruppe lunger og squats uden ekstra belastning under elektrisk stimulation (3 serier, 10 gentagelser, belastning/pause 6 s/4 s, pulsfrekvens 85Hz, pulsbredde 350µs, rektangulær puls). Træningen blev udført to gange om ugen i 4 uger. Forsøgspersonernes dynamik blev målt ved hjælp af kraft, som består af kraft og hastighed, og kan øges via disse komponenter.

Resultater:
Præstationen af lårets ekstensor- og fleksormuskler forbedredes markant i alle grupper, der udførte styrketræning. Disse forbedringer skete på tværs af styrkefaktoren, undtagen i helkrops-EMS-gruppen og den blandede WB-EMS/muskelopbygningsgruppe. Kun disse to grupper viste betydelige forbedringer i hastighed. Forbedringen i målt præstation var via øget hastighed med cirka 30. Således blev hastigheden, som ikke er let at målrette, forbedret på kort tid. Dette kan skyldes, at de hurtige muskelfibre direkte målrettes via elektrisk stimulation under helkrops-EMS-træning. Desuden kunne resultaterne vise, at helkrops-EMS i kombination med en dynamisk udførelse af en bevægelse kan være en lovende måde at træne hastighed og styrke på, så længe helkrops-EMS-træningen anvendes på en velafbalanceret måde.

Medicalsports network, 2007. H. Kleinöder.

Lærer mere om undersøgelsen

Effektiviteten af EMS under tennis træning: Case-studie af Antelope

Formålet med analysen var at undersøge effektiviteten af EMS-træning under tennis træning.

Metoder:
Antelope fulgte tennissspilleren Sophia Bergner i tre måneder. Ud over Sophia's normale træning udførte hun EMS-træning to til tre gange om ugen. Efter de tre måneder blev Sophia's styrke og mobilitet målt ved hjælp af FPZ-udstyr fra virksomheden DAVID.

Resultater:
Efter de tre måneder blev følgende styrkegevinster målt for Sophia: Rygstrækning øgedes med 12 procent, rygbøjning formindskedes med 5,4 procent. Styrken i stødbevægelsen eller rotationen med hendes højre arm øgedes med 25,2 procent, med hendes venstre arm var det endda 51,9 procent. Styrkegevinster i rotation af begge ydre skulderled forbedredes med 19,5 procent. Der blev også observeret styrkegevinster i hendes ben: Styrken i hendes højre ben forbedredes med 6,4 procent, og styrken i hendes venstre ben forbedredes med 17,1 procent. En forbedret styrkegevinst på 29,2 procent blev observeret på benpressen, og styrkegevinsten af knæbøjning på begge sider var 11,5 procent.

Publikationsår: 2022

Effekterne af et elektrostimulationstræningsprogram på styrke, hoppe- og sparkkapaciteter hos fodboldspillere.

Formålet med analysen var at undersøge virkningerne af et 5-ugers elektrostimulationstræningsprogram på skudhastighed, muskelstyrke, sprint samt lodret hoppepræstation hos fodboldspillere.

Metoder:
Tyve amatør fodboldspillere deltog i undersøgelsen og blev tildelt en elektrostimulation gruppe (n = 10) og en kontrolgruppe (n = 10). Elektrostimulation blev udført på quadriceps-musklerne i 5 uger. Målinger blev foretaget før, under (uge 3) og efter (uge 5) EMS-træningsprogrammet.

Resultater:
En stigning i eksentrisk maksimal såvel som isometrisk knæextensionsmoment blev observeret i uge 3. Derudover blev forbedret boldhastighed uden tilløb målt i uge 3. Resultaterne antyder, at EMS-træning bør udføres i mindst 3 uger for at opnå positive effekter på specifikke fodboldfærdigheder som boldhastighed.

M. Billot, A. Martin, C. Paizis, C. Cometti, N. Babault.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekterne af samtidig kombineret helkrops-elektrostimulation og plyometrisk træning på lodret hoppræstation, 20 m sprinttid og håndgrebstyrke.

Formålet med undersøgelsen var at undersøge indflydelsen af et 6-ugers træningsprogram kombineret med lav-intensiv plyometrisk træning (PT) og helkrops-elektrostimulation på 20-meter hopptid, håndgrebstyrke og lodret hoppræstation. Resultaterne skulle sammenlignes med dem fra traditionel plyometrisk træning.

Metoder:
20 idrætsstuderende (10 kvinder og 10 mænd) blev tilfældigt fordelt til en eksperimentel gruppe eller en kontrolgruppe. I løbet af en 6-ugers periode trænede begge grupper tre gange om ugen ved lav intensitet. På den tredje dag blev træningen i den eksperimentelle gruppe kombineret med helkrops-elektrostimulation. Toppunkt for modbevægelseshop (CMJ) og CMJ-peakkraft blev målt før og efter træningsperioden.

Resultater:
CMJ-højden og peak CMJ-kraften steg signifikant i begge grupper, selvom effektstørrelsen var større i den eksperimentelle gruppe (p < 0,001, g = 0,68; p < 0,001, g = 0,70, henholdsvis). Der blev ikke målt signifikante forskelle mellem grupperne ved opfølgningen. Håndgrebstyrke øgedes i begge grupper, men effektstørrelserne var minimale. Derudover blev der observeret en signifikant forbedring i 20-meter sprinttid, men effektstørrelsen var større i kontrolgruppen (p < 0,001, g = -1,68). Det kombinerede program af plyometrisk træning og helkrops-elektrostimulation producerede de bedste resultater for forbedring af CMJ-præstationen, og traditionel plyometrisk træning viste de mest effektive resultater for 20-meter sprinttid.

M. Á. Martín-Simón, D. Rojano-Ortega.

Lærer mere om undersøgelsen

Elektrostimulation og svømmeydelse

Formålet med analysen var at undersøge effekterne af elektrostimuleringstræning på 14 konkurrencesvømmere med fokus på deres svømmeydelse og styrke i latissimus dorsi-musklen.

Metoder
Til dette formål blev deltagerne fordelt i en elektrostimuleret træningsgruppe (7 deltagere) og en kontrolgruppe (7 deltagere). Ved hjælp af en isokinetisk dynamometer skulle peakmomenterne ved forskellige hastigheder (fra -60 deg.s(-1) til 360 deg.s(-1)) under forlængelse og fleksion af armen registreres. Deltagernes præstationer blev målt over en 50-meter frisvømning samt en 25-meter pull buoy.

Resultater
Der blev observeret en signifikant stigning (P < .05) i peakmomenterne under koncentrisk, isometrisk og excentrisk tilstand for den elektrostimulerede træningsgruppe. Der blev også observeret en signifikant nedgang i svømmetider inden for elektrostimulations-træningsgruppen på 0,38 +/- 0,24 s for 50-meter frisvømning og 0,19 +/- 0,14 s for 25-meter pull-buoy. Der blev ikke fundet signifikante forskelle inden for kontrolgruppen. Variationer i peakmoment (målt i excentrisk tilstand; -60 deg.s(-1)) var forbundet med variationer i præstation inden for kontrolgruppen (r = 0,77; P < 0,01). Således kan det siges, at svømmeydelsen såvel som styrken i latissimus dorsi-musklen hos konkurrencesvømmere kan forbedres med hjælp fra et elektrostimuleret træningsprogram.

Medicine & Science in Sports & Exercise, 1995. F Pichon, J. C. Chatard, A. Martin, & G. Cometti.

Lærer mere om undersøgelsen

Korte- og langsigtede træningseffekter af mekanisk og elektrisk stimulation på styrke-diagnostiske parametre

Metoder
I alt blev 80 sportsstuderende fra Deutsche Sporthochschule Köln randomiseret til følgende 8 forskellige træningsgrupper: EMS, maksimal styrke, hurtig styrke, udholdenhed, vibration, hypertrofi, EMS/hypertrofi, vibration/hypertrofi. Deltagerne havde mindst to års erfaring med styrketræning og en sportsfitness-certificering. Træningssessioner blev udført af deltagerne to gange om ugen i 4 uger. Klassisk træning og styrkediagnostik blev udført på en Lårbøjnings- og en Lårstrækkermaskine. Efter opvarmning på en motionscykel blev styrkediagnostikken udført.

Resultater
En stigning i maksimal effekt kunne kun øges med hjælp fra EMS-træning via hastighedskomponenten, med en yderligere belastning på 40% (29%). Hastighedskomponenten, sammen med styrkekomponenten, bestemmer dynamisk præstation. Selv træningsgrupper med typiske design af maksimal styrke eller hurtig styrke kunne kun øge maksimal ydeevne signifikant i samspil med eller udelukkende via styrkekomponenten. Således ser det ud til, at dynamisk EMS-træning ved submaksimal intensitet tilbyder nye muligheder for at øge praksisrelevante maksimale kræfter.

Deutsche Sporthochschule Köln, 2009. J. Mester, S. Nowak, J. Schmithüsen, H. Kleinöder, U. Speicher.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekter af Elektromyostimulation Træning på Muskelstyrke og Power hos Elite Rugby Spillere

Formålet med analysen var at undersøge virkningerne af et 12-ugers elektromyostimulationstræningsprogram på præstationen hos elite rugby spillere.

Metoderne bestod af 25 rugby spillere, hvoraf 15 blev tildelt en elektrostimuleringsgruppe og 10 andre til en kontrolgruppe. Træningssessionerne blev udført tre gange om ugen i de første seks uger og kun en gang om ugen i de næste seks uger. Elektrisk stimulation blev udført på balderne, fodstrækkerne og knæextensorerne. Sprintløbstider, højde på lodret spring og styrke i knæbøjerne blev også målt.

Resultaterne viste forbedringer i squat jump (+10,0 +/- 9,5%; p < 0,01), faldspring fra en højde på 40 centimeter (+6,6 +/- 6,1%; p < 0,05), knæbøjningsstyrke (+15,0 +/- 8,0%; < p 0,001), og maksimal koncentrisk kraft (p < 0,05) i elektrostimulationsgruppen. Der var ingen betydelige ændringer inden for kontrolgruppen. Præstationen og muskelstyrken hos elite rugby spillere forbedredes efter 12 ugers elektrostimuleret træning, i det mindste i visse tests, men rugbyfærdigheder såsom sprint eller scrummaging viste ikke sådanne forbedringer.

Lærer mere om undersøgelsen

Opbygning og styrkelse af muskulaturen

Ben muskler

Ændringer i styrke i den normale quadriceps femoris-muskel som følge af elektrisk stimulation

Målet med analysen var at undersøge, i hvilket omfang den normale quadriceps femoris-muskel kan styrkes ved hjælp af elektrisk muskelstimulering, uden støtte fra samtidig isometrisk muskelkontraktion.

Metoder
I alt blev 58 forsøgspersoner tilfældigt fordelt til en af tre uafhængige grupper. En gruppe trænede med isometrisk styrketræning af quadriceps femoris-musklen (n = 20), og en anden gruppe blev dagligt stimuleret med højre quadriceps femoris-muskel (n = 19). En tredje gruppe fungerede som kontrolgruppe (n = 19).

Resultater
Momentet for quadriceps femoris-musklen steg i hvert tilfælde i gruppen med isometrisk træning og i gruppen med elektrisk stimulation (p < .001). Sådanne betydelige ændringer blev ikke observeret i kontrolgruppen. Dataene understøtter brugen af denne elektroniske stimulator som en passende enhed til at styrke skeletmuskler uden frivillig indsats.

R. K. Laughman, J. W. Youdas, T. R. Garrett, E. Y. S. Chao.

Lærer mere om undersøgelsen

Ændringer i neuromuskulær funktion efter træning med funktionel elektrisk stimulation

Formålet med denne undersøgelse var at undersøge, om der ville være ændringer i neuromuskulær funktion af flexor digitorium brevis (FDB) og rectus femoris (RF) efter 6 uger med træning med funktionel elektrisk stimulation (FES). Derudover skulle det undersøges, om effekterne ville vedvare efter en restitutionperiode på 6 uger.

Muskelaktiviteten blev stimuleret i løbet af en 6-ugers periode (30 min/dag, 5 dage/uge, i alt 30 sessioner). Stimulationsmønsteret bestod af en symmetrisk biphasisk pulskurrent (10 V, dvs. submaksimal) med rampe-modulation af frekvens (4-75-4 Hz) og pulsduration (400-100-400 μs). FES blev administreret via en klinisk neurostimulator (Multiprocess 16+, Physitech; Electronique Médicale, Marseille, Frankrig).

Umiddelbart efter funktionel elektrisk stimulation blev der observeret en signifikant stigning i maksimal viljestyret sammentrækning (MVC) i rectus femoris og flexor digitorum brevis. Denne signifikante stigning blev stadig observeret efter 6 uger med funktionel elektrisk stimulation. Funktionel elektrisk stimulation resulterede også i en signifikant stigning i udholdenhedstid til udmattelse (+18 ± 7%). I modsætning hertil viste de ikke-stimulerede muskler ingen ændringer i udholdenhedstid til udmattelse og MVC. Resultaterne antyder, at muskelfunktionen kan forbedres ved brug af funktionel elektrisk stimulation, og at central muskelaktivering kan ændres. For flexor digitorium brevis var fordelene ved funktionel elektrisk stimulation større. Desuden varede fordelene længere i FDB i de foreliggende resultater.

2003. T. Marqueste, F. Hug, P. Decherchi, Y. Jammes.

Lærer mere om undersøgelsen

Effektiviteten af EMS under tennis træning: Et case-studie af Antelope.

Formålet med casestudiet var at undersøge effektiviteten af EMS-træning under tennis-træning.

Antelope fulgte tennis-spilleren Sophia Bergner i tre måneder. Ud over Sophia's normale træning udførte hun EMS-træning to til tre gange om ugen. Efter de tre måneder blev Sophia's styrke og mobilitet målt ved hjælp af FPZ-udstyr fra virksomheden DAVID.

Efter de tre måneder blev følgende styrkegevinster målt for Sophia: Bækkenforlængelse steg med 12 procent, bækkenfleksion faldt med 5,4 procent. Styrken i rotation eller slag med hendes højre arm steg med 25,2 procent, med hendes venstre arm var det endda 51,9 procent. Styrkegevinster i rotation af begge ydre skulderled forbedredes med 19,5 procent. Der blev også observeret styrkegevinster i hendes ben: Styrken i hendes højre ben forbedredes med 6,4 procent, og det samme gjorde styrken i hendes venstre ben med 17,1 procent. En forbedret styrkegevinst på 29,2 procent blev observeret på benpres-maskinen, og styrkegevinsten af knæfleksion på begge sider var 11,5 procent.

Udgivelsesår: 2022

På virkningen af højfrekvent EMS på muskelstyrke og muskelmasse.

Formål med analysen
I løbet af en to-ugers periode trænede kvindelige forsøgspersoner gastrocnemius-musklen med elektrisk stimulation.

Metoder
Hudfoldstykkelse, omkreds af underbenet og maksimal statisk plantar fleksionskraft blev målt før starten af studiet og efter stimuleringsperioden.

Resultater
Efter afslutningen af stimuleringsperioden var hudfoldstykkelsen hos forsøgspersonerne signifikant reduceret. Derudover var omkredsen af underbenet let øget og højt signifikant. Styrken var også højt signifikant øget. Baseret på resultaterne kan det antydes, at den styrkeforøgelse, der kan opnås ved elektrisk stimulation, kan følges af en stigning i muskelmasse. Derudover kan en forbedret intramuskulær koordination antages her.

German Journal of Sports Medicine, 1987. M. Cabric & H. J. Appell.

Lærer mere om undersøgelsen

Forbedring af isometrisk styrke i quadriceps femoris-musklen efter træning med elektrisk stimulation

Formålet med analysen var at undersøge, om den isometriske kraft i quadriceps femoris-musklen signifikant kunne øges ved hjælp af isometrisk træning under elektrisk stimulation (ES). Derudover sigtede den på at måle, om den relative styrke og varigheden af træningskontraktionerne var relateret til ændringerne i styrken.

Metoderne involverede 24 forsøgspersoner, der blev fordelt i en eksperimentel gruppe (n=12) og en kontrolgruppe (n=12). Begge grupper blev testet før og efter for at bestemme maksimale frivillige isometriske kontraktioner (MVISCs). I fire uger trænede den eksperimentelle gruppe tre gange om ugen med maksimale tolerable isometriske kontraktioner induceret af elektrisk stimulation.

Resultaterne viste, at både den eksperimentelle og kontrolgruppen viste en stigning i den isometriske styrke i quadriceps femoris-musklen. Dog havde den eksperimentelle gruppe med elektrisk stimulation en signifikant større stigning (p < .01) i isometrisk træning med elektrisk stimulation end kontrolgruppen uden elektrisk stimulation. I den eksperimentelle gruppe korrelerede den relative styrkeforbedring med intensiteten og varigheden af træningskontraktionen. Desuden var den relative styrkeforbedring positiv og signifikant i denne gruppe.

Physical Therapy, 1985. D.M. Selkowitz.

Gennemførlighed og Effektivitet af Progressiv Elektrostimulationsstyrketræning for Konkurrence-tennisspillere

Formålet med analysen var at undersøge indflydelsen af elektrostimulerede styrkeøvelser på tennis spilleres anaerobe præstation under forberedelsessæsonen.

Metoder
12 tennisspillere (7 kvinder og 5 mænd) gennemførte 9 træningssessioner for quadriceps over 3 uger, hver varer 16 minutter (frekvens: 85 Hz; tænd-sluk-forhold: 5,25-25 sekunder). Til dette formål blev elektrostimulerede træningssessioner integreret i tennis-træningssessionerne. Shuttle sprinttid, maksimal quadriceps kraft og højde på lodret hop blev målt.

Resultater
Sammenlignet med starten af studiet var hoppehøjden fra en modbevægelse signifikant højere i uge fem (+5,3%) og uge seks (+6,4%) (p < 0,05). I den sjette uge viste deltagerne en signifikant forkortet 2 x 10-meter sprinttid (-3,3%) sammenlignet med før træning (p = 0,004). Træningsparametrene var lineært progressive inden for 3-ugers træningsperioden. Således blev elektrostimuleret styrketræning succesfuldt integreret i træningen. Anaerob kraft og stræk-forkortelsescyklus-kraft viste forsinket forbedring i hele studieperioden. Studieresultaterne indikerer, at progressiv elektrostimuleret styrketræning kan integreres i den tidlige tennis sæson og forbedre den anaerobe præstation for både kvinder og mænd.

N. Maffiuletti, J. Bramanti, M. Jubeau, M. Bizzini, G. Deley, G. Cometti.

Lærer mere om undersøgelsen

Forøgelse af frivillig styrke i sund muskulatur ved optimering af elektrisk stimulation

Formålet med analysen var at vurdere virkningerne af lavdosis elektrisk stimulation på forbedring af muskelkraft.

Metoderne
Seks sunde kvinder og ni sunde mænd (20 til 32 år gamle) fik elektrisk stimulation på musklen i højre forreste lår. Venstre ben blev ikke elektrisk stimuleret og fungerede som kontrol. Elektrisk stimulation blev udført to gange om ugen i fem uger. Elektrisk stimulation blev gentaget otte gange pr. session. Hver stimulation frembragte isometrisk kraft, hvor hver stimulation producerede isometrisk kraft svarende til 50% af forsøgspersonens maksimale frivillige isometriske kontraktion.

Resultater
Elektrisk stimulation var i stand til at øge quadriceps femoris' kraft hos de mandlige forsøgspersoner i undersøgelsen, efter at den blev brugt med lavdosis og specificerede træningsegenskaber.

Physical Therapy, 1988. C.-L. Soo, D.P. Currier, A.J. Threlkeld.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekterne af elektromyostimuleringstræning på muskelstyrke og kraft hos elite-rugbyspillere.

Formål med analysen
Studiet havde til formål at undersøge virkningerne af et 12-ugers elektromyostimulerings-træningsprogram på præstationen hos elite-rugbyspillere.

Metoder
Deltagerne bestod af 25 rugbyspillere, hvoraf 15 blev tildelt en elektrostimuleringsgruppe, og 10 andre blev tildelt en kontrolgruppe. Træningssessionerne blev udført tre gange om ugen i de første seks uger og kun en gang om ugen i de næste seks uger. Elektrisk stimulation blev udført på gluteus, fodfleksorer og knæekstensorer. Sprintløbstider, højden af vertikale hop og styrken af knæbøjer blev også målt.

Resultater
Squat hop (+10,0 +/- 9,5%; p < 0,01), faldhop fra en højde på 40 centimeter (+6,6 +/- 6,1%; p < 0,05), knæbøjningsstyrke (+15,0 +/- 8,0%; < p 0,001) og maksimal koncentrisk moment (p < 0,05) forbedredes i elektrostimuleringsgruppen. Der var ingen signifikante ændringer inden for kontrolgruppen. Præstation og muskelstyrke hos elite-rugbyspillere forbedredes efter en 12-ugers elektrostimulerende træning i hvert fald i visse tests, men rugbysportens færdigheder som sprint eller scrum viste ingen sådanne forbedringer.

Journal of Strength and Conditioning Research, 2007. N. Babault, G. Cometti, M. Bernardin, M. Pousson, J.-C. Chatard.

Lærer mere om undersøgelsen

Muskeltræning i fremtiden: Videnskabelig og praktisk anvendelse af helkropselektromyostimuleringstræning (WB EMS) med særlig fokus på styrketræning

Metoder
80 sportsstuderende trænede benets bøjer- og strækkermuskler to gange om ugen på træningsmaskiner (fra firmaet GYM80) i forskellige grupper (muskelopbygning, styrkeudholdenhed, maksimal styrke; i 3 serier hver). Til dette formål trænede forsøgspersonerne med forskellige ekstra belastninger (30 til 90% af den individuelle maksimale styrke; 1 gentagelsesmaksimum) med 3 til 15 gentagelser. Sportsstuderende havde mindst 2 års erfaring med styrketræning før studiets start. En anden gruppe trænede med helkropselektromyostimulering (EMS). Til dette udførte forsøgspersoner i denne gruppe lunges og squats uden ekstra belastning under elektrisk stimulation (3 serier, 10 gentagelser, belastning/pause 6 s/4s, pulsfrekvens 85Hz, pulsbredde 350µs, rektangulær puls). Træning fandt sted to gange om ugen i 4 uger. Deltagernes dynamik blev målt ved kraft, som er sammensat af kraft og hastighed og kan øges via disse komponenter.

Resultater
Muskelpræstationen for benstrækker- og benbøjemusklerne forbedredes signifikant i alle grupper, der udførte styrketræning. Disse forbedringer skete på tværs af styrkefaktoren, undtagen i helkropselektromyostimuleringsgruppen og den blandede WB-EMS/muskelopbygningsgruppe. Kun disse to grupper viste betydelige forbedringer i hastighed. Forbedringen i målt præstation skete gennem øget hastighed med cirka 30. Derfor blev hastighed, som ikke er let at målrette, forbedret inden for en kort periode. Dette kunne skyldes, at de hurtige muskelfibre direkte blev målrettet via elektrisk stimulation under helkropselektromyostimuleringstræning. Desuden kunne resultaterne vise, at helkropselektromyostimulering i kombination med en dynamisk udførelse af en bevægelse kan være en lovende måde at træne hastighed og styrke på, så længe helkropselektromyostimuleringstræning anvendes på en velafstemt måde.

Medicalsports network, 2007. H. Kleinöder.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekten af elektrisk stimulation på menneskelig skeletmuskulatur

Formål med analysen
Formålet med denne undersøgelse var at undersøge de adaptive og akutte virkninger af elektrisk stimulation på quadriceps-musklen hos raske mandlige forsøgspersoner.

Resultater
Fire ugers elektrisk stimulation forbedrede muskelstyrken. Denne forbedring lignede resultaterne af et tilsvarende frivilligt træningsprogram. De akutte virkninger af elektrisk stimulation (dannelsen af ​​laktat, faldet i visse enzymaktiviteter og udtømningen af glykogen- og fosfagenlagrene) var lignende de virkninger, der tidligere var registreret med intensiv muskeltræning. Der blev ikke observeret signifikante ændringer i muskel- og mitochondrieegenskaber eller enzymaktiviteter inden for fire til fem uger efter elektrisk stimulation. Virkningerne af elektrisk stimulation på quadriceps-musklen syntes at være mindre "hastighedsspecifikke" og mere "positions-specifikke" sammenlignet med den træning, der blev udført med langsomme isokinetiske kontraktioner.

International Journal of Sports Medicine, 1981. E. Eriksson, T. Haggmark, K. H. Kiessling & J. Karlsson.

Lærer mere om undersøgelsen

Electromyostimulation (EMS) træningseffekter på nerveforsyning og muskelarkitektur

Formålet med undersøgelsen var at undersøge indflydelsen af en fire- og otte-ugers electromyostimulation (EMS) træning på de neurale og muskulære tilpasninger af knæextensormusklen.

Metoderne omfattede 12 mænd, der blev tildelt elektrostimulationsgruppen, og 8 mænd til kontrolgruppen. Deltagerne blev testet ved tre tidspunkter: Før studiets start, efter 4 uger og efter 8 uger. Træningsprogrammet blev gennemført over i alt 32 sessioner med isometrisk EMS. Neurale tilpasninger blev vurderet ved hjælp af EMG-aktivitet samt muskelaktivering målt under maksimal viljeskontraktion. EMG-responser og torque under elektrisk udløste kontraktioner, den brede vinkel på den laterale vastus (VL), og det anatomiske tværsnitsareal af musklen (ACSA) blev undersøgt for at studere de muskulære ændringer.

Resultaterne viste ved uge 8 en signifikant stigning i normaliseret EMG-aktivitet af vastus medialis og vastus lateralis musklerne (+69 og +39%, henholdsvis, P < 0.001). Ingen signifikant stigning blev observeret for rectus femoris musklen ved uge 8. Maksimal viljeskontraktion af knæextensorerne øgede signifikant med 27% (P < 0.001) og var forbundet med VL pennationsvinkel (+14%, P < 0.001), ACSA (fysiologisk tværsnitsareal) af quadriceps (+6%, P < 0.001) og en stigning i muskelaktivering (+6%, P < 0.01). Ved uge 8 var ACSA af VM, VL og vastus intermedius musklerne også signifikant øget (5-8%, P < 0.001), men ikke ved uge 4. Der blev ikke observeret ændringer i RF-musklen.

Konklusionen var, at viljeskraft (af knæextensormusklen) kan øges efter EMS-træning på grund af både neurale og muskulære tilpasninger. Ændringerne påvirkede selektivt de monoartikulære vastii-muskler.

Medicine & Science in Sports & Exercise, 2005. J. Gondin, M. Guette, Y. Ballay, A. Martin.

Lærer mere om undersøgelsen

Neural and muskulære ændringer efter detreningsperiode efter elektrostimulationstræning.

Formålet med analysen var at undersøge indflydelsen af et fire-ugers træningsprogram efter et otte-ugers træningsprogram med elektrisk stimulation på muskulære og neurale egenskaber i knæets ekstensormuskler samt ændringer i muskelstyrken.

Metoder
Ni forsøgspersoner gennemførte et otte-ugers træningsprogram bestående af 32 sessioner med isometrisk elektrisk stimuleringstræning. Forsøgspersonerne blev testet før træning, efter de otte uger med ES-træning og efter de fire uger.

Resultater
Efter træningen blev der observeret en betydelig stigning på 26% i knæets ekstensorstyrke. Denne stigning blev ledsaget af en stigning i EMG-aktivitet i vastus medialis-musklen (normaliseret til den respektive M-bølge (+43%), muskelaktivering og fysiologisk tværsnitsareal (ACSA) af quadriceps (+6%). Knæets ekstensor-MVC-værdier forblev signifikant (14%) over basalværdierne ved slutningen af ​​studieperioden. Dette var forbundet med større ACSA af quadriceps (3%), men ikke med større neural aktivering. Efter afslutningen af ​​detreningsperioden steg muskelaktivering (5%), MVC af knæets ekstensorer (9%), EMG-aktivitet af vastus medialis-musklen (20%) og ACSA af quadriceps (3%) signifikant.

European Journal of Applied Physiology, 2006. J. Gondin, M. Guette, Y. Ballay & A. Martin

Lærer mere om undersøgelsen

Ændringer i Quadriceps Femoris muskelstyrke ved brug af isometrisk motion versus elektrisk stimulation

Formålet med studiet var at måle og sammenligne den isometriske og isokinetiske kraft i quadriceps-musklen.

Metoderne
Deltagerne blev opdelt i tre grupper. Gruppe 1 fungerede som kontrolgruppe (n=9) og fik ikke lov til at ændre deres daglige aktiviteter i fem uger. Gruppe 2 trænede deres quadriceps femoris-muskel tre gange om ugen i fem uger med maksimal frivillig isometrisk træning (n=10). Gruppe 3 trænede sammentrækninger af quadriceps femoris-musklen tre gange om ugen i fem uger med elektrisk stimulation.

Resultaterne
Analysen af resultaterne viste signifikante styrkeforøgelser (P < 0,05) for både elektrostimulations- og isometriske øvelsesgrupper. Der blev ikke observeret ændringer i styrken i kontrolgruppen.

Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy, 1987. R.J. Kubiak, K.M. Whitman, R.M. Johnston.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekten af ​​forskellige intensiteter af elektromotorisk stimuleringstræning på styrkeforbedringen

Formålet med analysen
Effekten af elektromotorisk stimulering (EMS) på styrketræning i quadriceps femoris skulle undersøges.

Metoder
Tilfældigt blev 24 forsøgspersoner fordelt i en af tre grupper: En gruppe trænede ved 50% af maksimale frivillige isometriske sammentrækninger (høj intensitet, HI), og en anden gruppe trænede ved 25% af maksimale isometriske sammentrækninger (lav intensitet, LI). En tredje gruppe fungerede som kontrolgruppe.

Resultater
Efter 3 uger med EMS-træningsprogram blev der observeret betydelige forbedringer i styrken i begge træningsgrupper. Styrkeforøgelsen var betydeligt større inden for HI-træningsgruppen (48,5%) end i LI-træningsgruppen (24,2%) (p <0,01). En tre ugers opfølgningsperiode afslørede en betydelig overførselseffekt, som var særligt markant i HI-gruppen. Positive isokinetiske ændringer i styrken i koncentrisk tilstand blev også registreret i træningsgrupperne. Derudover blev der observeret en betydelig tværtransfer-effekt i den kontralaterale homologe muskelgruppe i begge træningsgrupper (p <0,01).

The Australian Journal of Physiotherapy, 1988. H.S. Lai, G. de Domenico, G.R. Straus.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekterne af electromyostimulationstræning og basketballtræning på muskelstyrke og hoppeevne

Formålet med analysen var at undersøge effekterne af et electromyostimulationstræningsprogram over 4 uger på knæekstensormuskelstyrke og lodret hoppeevne hos basketballspillere.

Metoderne omfattede træning tre gange om ugen med elektrisk stimulation for 10 basketballspillere. En session bestod af 48 sammentrækninger. Tre tests blev udført: én test før starten af studiet, én test efter fire uger med electromyostimulationstræningsprogram og én test efter 4 uger med almindelig basketballtræning.

Resultaterne viste, at isometrisk styrke ved de to vinkler ved siden af træningsvinklen blev øget af electromyostimulationstræning (p < 0,01). Efter 4 uger øgedes hop fra squat signifikant med 14% (p < 0,01); hop fra countermovement udviste ingen ændring. Isokinetisk styrke steg signifikant (p < 0,05) ved excentrisk og høj koncentrisk hastighed (mellem 180 og 3608 × s-1), men ikke ved lav koncentrisk hastighed (60 og 1208 × s-1). Stigningerne i isometrisk og isokinetisk styrke under hoppræstation og squat hop blev opretholdt ved uge otte. Power øgedes med 17% ved uge otte (p < 0,01). Basketballspillerne, der anvendte electromyostimulation som en del af et kort styrketræningsprogram, forbedrede squat hoppræstationen og knæekstensormuskelstyrken.

2000. N. A. Maffiuletti, G. Cometti, I.G. Amiridis, A. Martin, M. Pousson, J. C. Chatard.


Lærer mere om undersøgelsen

Neuromuskulære tilpasninger til elektrostimulationsmodstandstræning

Formålet med analysen
Studiet havde til formål at bestemme virkningerne af kortvarig modstandstræning med elektrisk stimulation på de neurale og muskulære tilpasninger af den svagere eller mindre dominerende quadriceps femoris-muskel hos sunde forsøgspersoner.

Resultater
Der blev observeret en stigning i maksimal frivillig kraft (+12%). Denne stigning blev ledsaget af muskulære (nedsat kontraktile egenskaber for hele musklen) og neurale (øget muskelaktivering og krydsuddannelseseffekt) ændringer. Derudover blev der påvist betydelige ændringer i tværsnitsarealet af enkeltfibre (+27% for type 1 muskelfibre og +6% for type 2A muskelfibre), specifik spænding af type 1 fibre (+67%) men ikke af type 2A fibre, og relativt myosin tung kæde (MHC) indhold (+22% for MHC-2A og -28% for MHC-2X). Ændringerne, der opstod på niveauet af individuelle muskelfibre som følge af modstandstræning med elektrisk stimulation, var signifikante og påvirkede primært type 1 langsomme fibre.

2006. N. A. Maffiuletti, R. Zory, D. Miotti, M. A. Pellegrino, M. Jubeau, R. Bottinelli.


Lærer mere om undersøgelsen

Styrkelse af menneskelige quadriceps-muskler ved hjælp af kutan elektrisk stimulation

Formålet med analysen var at undersøge virkningerne af elektrisk stimuleringstræning på quadriceps-styrke.

Metoderne omfattede 16 raske forsøgspersoner, der blev tilfældigt opdelt i to grupper (en elektrisk stimuleringsgruppe og en isometrisk gruppe). Alle forsøgspersoner trænede fire gange om ugen i tre uger. Den isometriske træning bestod af 10-sekunders maksimale kontraktioner med 50-sekunders hvileperioder pr. session.

Resultaterne viste, at quadriceps-styrken blev signifikant forbedret i begge grupper (22 +/- 5,3% i den elektriske gruppe og 25 +/- 6,9% i den isometriske gruppe (p < 0,02)). Tilsyneladende ændrede styrken sig ikke afhængigt af stimuleringsvoltens niveau (5-10 V), og den var heller ikke afhængig af den inducerede spænding. Der var ingen signifikante forskelle mellem styrkeforøgelserne (p > 0,05). Ingen muskelskader, smerte eller andre bivirkninger blev bemærket inden for den elektriske stimuleringsgruppe. Resultaterne indikerer, at kutan elektrisk stimulering kan være et levedygtigt alternativ til styrketræning. Kutanelektrisk stimulering synes at være en praktisk anvendelse til rehabilitering af patienter, der ikke er i stand til at udføre effektive frivillige kontraktioner.

Journal of Rehabilitation Medicine, 1983. D.F. Miken, M. Todd-Smith & C. Thompson. Scandinavian.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekterne af elektromyostimulationstræning og volleyballtræning på hoppeevnen.

Formålet med analysen er at undersøge indflydelsen af et fire ugers elektromyostimulationstræningsprogram (EMS) på vertikalhoppepræstationen hos volleyballspillere.

Metoderne involverede deltagelse af i alt 12 volleyballspillere. EMS-træningssessioner blev integreret i volleyballtræningen tre gange om ugen. Knæets ekstensor- og fodens fleksormuskler blev stimuleret samtidigt 20-22 gange under EMS-træningssessionerne i cirka 12 minutter.

Resultaterne viste, at efter afslutningen af EMS-træningen var der ingen signifikante ændringer i countermovement hop og squat hoppræstationerne, men middelkraften og gennemsnitshøjden steg signifikant med cirka 4% (p < 0,05). Ti dage efter afslutningen af EMS-træningen blev der observeret en signifikant stigning i hoppehøjden (p < 0,05) for enkelthop (SJ +6,5%, CMJ +5,4%). I det omfang at EMS-modstandstræning har til formål at forbedre vertikal hoppeevne, kunne sportspecifik træning efter EMS-træningen tillade det centrale nervesystem at generere optimeret kontrol over neuromuskulære egenskaber.

The Journal of Strength and Conditioning Research, 2003. D. Malatesta, F. Cattaneo, S. Dugnani & N. A. Maffiuletti.

Lærer mere om undersøgelsen

Ryg muskler

Effekter af helkrops-elektromyostimulation kontra højintensiv modstandstræning på kropskomposition og styrke: En randomiseret kontrolleret undersøgelse

Aim of analysis
Formålet med undersøgelsen var at undersøge indflydelsen af helkrops-elektromyostimulation (WB EMS) og højintensiv træning (HIT) på muskelstyrke og kropskomposition hos mænd i midten af livet. Til dette blev 48 utrænede, sunde mænd i alderen mellem 30 og 50 år tilfældigt fordelt til enten en WB-EMS gruppe (3 sessioner på to uger) eller en HIT gruppe (2 sessioner på én uge). Begge grupper trænede i alt i 16 uger. WB EMS gruppen trænede med intermitterende stimulation (6 sekunder WB-EMS, 4 sekunders pause; 85 Hz, 350 µs) i 20 minutter, og HIT gruppen trænede med en "single-set-to-failure-protokol".

Resultater
I begge grupper var ændringerne i LBM (lean body mass) signifikante (HIT 1,25% ± 1,44% vs. WB EMS). Forskellene mellem grupperne var ikke signifikante. Rygstrækkerstyrke og bensstrækkerstyrke øgedes både i WB EMS gruppen og i HIT gruppen, men igen blev der ikke registreret signifikante forskelle mellem grupperne. Tilsvarende ændringer blev også bemærket for kropsfedt.

Konklusion
Baseret på studieresultaterne kan WB EMS betragtes som et omkostningstungt, men samtidig tidsbesparende alternativ til HIT modstandstræning for dem, der ønsker at opnå forbedringer i samlet krops- og styrkekomposition.

W. Kemmler, M. Teschler, A. Weißenfels, M. Bebenek, M. Fröhlich, M. Kohl, S. von Stengel.

Det anvendte EMS-program ligner styrkeprogrammet fra Antelope.

Lærer mere om undersøgelsen

Arm muskler

Effektiviteten af EMS under tennis træning: Case studie af Antelope

Formålet med casestudiet var at undersøge effektiviteten af EMS-træning under tennis træning.

Antelope fulgte tennisspilleren Sophia Bergner i tre måneder. Ud over Sophias normale træning udførte hun EMS-træning to til tre gange om ugen. Efter de tre måneder blev Sophias styrke og mobilitet målt ved hjælp af FPZ-udstyr fra virksomheden DAVID.

Efter de tre måneder blev følgende styrkegevinster målt for Sophia: Rygstrækning øgedes med 12 procent, trunk fleksion faldt med 5,4 procent. Styrken i punching-bevægelsen eller rotationen med hendes højre arm steg med 25,2 procent, mens den med hendes venstre arm steg med hele 51,9 procent. Styrkegevinster blev også observeret i hendes ben: Styrken i hendes højre ben forbedredes med 6,4 procent, og styrken i hendes venstre ben forbedredes med 17,1 procent. En forbedret styrkegevinst på 29,2 procent blev observeret på leg pressen, og styrkegevinsten af knæbøjninger på begge sider var 11,5 procent.

Publikationsår: 2022

Abdominale muskler

Effekterne af neuromuskulær elektrisk stimulationstræning på abdominal styrke, udholdenhed og udvalgte antropometriske målinger

Formål med analysen
Formålet var at undersøge indflydelsen af neuromuskulær elektrisk stimulation, selvadministreret, på ændringer i udholdenhed, styrke, udvalgte antropometriske målinger samt tilfredshed og form af maveregionen, som oplevet af forsøgspersonerne.

Metoder
I løbet af 8 uger stimulerede 24 forsøgspersoner deres mavemuskler i 20 til 40 minutter pr. session, 5 dage om ugen. Stimulationen fandt sted over en periode på 8 uger. Forsøgspersonerne afstod fra yderligere træning i denne periode. 16 yderligere forsøgspersoner blev tildelt en kontrolgruppe og afstod fra mavetræning eller anden træning i løbet af perioden.

Resultater
Mavens udholdenhed steg med 100% i stimuleringsgruppen og med 28% i kontrolgruppen. Inden for stimuleringsgruppen steg mavestyrken også med 58%, mens kontrolgruppen ikke viste ændringer i denne henseende. Taljemålet faldt med 3,5 cm inden for stimuleringsgruppen. Der blev ikke observeret nogen signifikant ændring i taljemålet i kontrolgruppen. Alle 24 forsøgspersoner i stimuleringsgruppen oplevede, at deres maveområde virkede "fastere" og mere tonet. Derudover rapporterede de, at de bemærkede forbedret kropsholdning som følge af stimulationen. Inden for kontrolgruppen rapporterede ingen af forsøgspersonerne dette. Med hensyn til kropsvægt, BMI og hudfoldtykkelse blev der ikke fundet signifikante forskelle mellem stimulerings- og kontrolgrupperne. I undersøgelsen førte NMES til betydelige forbedringer i udholdenhed og muskelstyrke samt oplevet tilfredshed og form af maveregionen af forsøgspersonerne i stimuleringsgruppen.

2005. J. P. Porcari , J. Miller, K. Cornwell, C. Foster, M. Gibson, K. McLean, T. Kernoze.

Lærer mere om undersøgelsen

Sammenligning af virkningerne af elektrisk stimulation og motion på mavemuskulaturen

Metoder
32 forsøgspersoner (21 kvinder, 11 mænd) i alderen 20 til 40 år blev tilfældigt fordelt til en af fire grupper: En gruppe modtog elektrisk stimulation, en gruppe udførte øvelser, en anden gruppe udførte øvelser med samtidig elektrisk stimulation, og en gruppe fungerede som kontrolgruppe. Studieperioden var 4 uger. Varigheden af vedvarende sammentrækning og antallet af gentagelser blev øget i løbet af denne periode med en værdi bestemt før studiets start.

Resultater
Mavemuskulaturens styrke steg signifikant mest i den elektriske stimulationsgruppe. Der var ingen signifikant ændring mellem grupperne med hensyn til udholdenhed. Vævets modstand faldt, mens strømstyrken og spændingen steg signifikant. Det så ud til, at kombinationen af træning samt stimulation kunne være den mest effektive metode til at forbedre mavemuskulaturens styrke.

Journal of Orthopaedic and Sports Physical Therapy, 1987. G. Alon, S.A. McCombre, S. Koutsantonis, L.J. Stumphauzer, K.C. Burgwin, M.M. Parent, R.A. Bosworth.

Lærer mere om undersøgelsen

Oxygen forbrug

Prolongeret træning med elektrisk muskelstimulation forbedrer styrke, peak VO2 og træningskapacitet hos patienter med stabil kronisk hjertesvigt.

Formålet med analysen
Studiet blev designet for at finde ud af, hvilke virkninger træning med elektrisk muskelstimulation har på patienter med stabil kronisk hjertesvigt.

Metoder
10 patienter blev tilfældigt tildelt et 8-ugers træningsprogram eller sædvanlig aktivitet til en crossover-studie (9 mænd, alder 66 +/- 6.5 år).

Resultater
Gennemsnitsværdierne for maksimal iltoptagelse, 6-minutters gangdistance, quadriceps styrke og body mass index ved baseline var henholdsvis 19.5 +/- 3.5 mL x kg x min, 415.1 +/- 56.6m, 377.9 +/- 110.4N og 27.9 +/- 3.1 kg/m(2). Efter afslutningen af træningsprogrammet var peak maksimal iltoptagelse øget til 21.2 +/- 5.1 mL x kg x min (P < .05), 6-minutters gangdistance var øget til 454.9 +/- 54.5M (P < .005), og quadriceps styrken var øget til 404.9 +/- 108.6N (P < .005). Der blev ikke fundet nogen signifikant effekt for BMI (P > .05).

Konklusion
For stillesiddende voksne med stabil kronisk hjertesvigt kunne EMS forbedre fysisk kondition og funktionel præstation. EMS kan være et alternativ til motion for patienter, der ikke er i stand til at udføre mere konventionelle former for fysisk aktivitet.

P. Banerjee, B. Caulfield, L.Crowe, A. L. Clark.

Lærer mere om undersøgelsen

Elektromyostimulation (EMS) forbedrer træningskapaciteten og venstre ventrikel funktion hos patienter med kronisk hjertesvigt.

Formålet med undersøgelsen var at undersøge indflydelsen af forskellige stimulationsmuligheder på vigtige parametre for træningstolerance hos individer med kronisk hjertesvigt.

Metoder
Fireogtyve stabile patienter (NYHA II-III) med kronisk hjertesvigt blev rekrutteret til et EMS træningsprogram. Et EMS træningsprogram blev udført to gange om ugen i 10 uger. Træningen varede 20 minutter pr. session. En EMS træningsenhed blev anvendt til undersøgelsen. Elektrisk stimulation blev udført samtidigt på 8 større muskelområder (omfattende EMS træning; 12 patienter; 9 mænd; gennemsnitlig alder 62,17±12,6 år). Disse resultater skulle sammenlignes med en gruppe, hvor patienterne fik begrænset elektrisk stimulation til balde- og lår muskler (limEMS; 12 patienter; 10 mænd; gennemsnitlig alder 62,17±12,6 år). Effekterne på iltoptagelse, venstre ventrikel funktion, træningstolerance og anerkendte biomarkører for kronisk hjertesvigt blev undersøgt.

Resultater
Iltoptagelsen ved den anaerobe tærskel øgedes signifikant i begge grupper. I exEMS gruppen fra 14,7±3,42 til 19,6±4,5 ml/kg/min (+32,65%, p<0,001) og i limEMS gruppen fra 13,6±3,0 til 16,0±3,8 ml/kg/min (+17,6%, p=0,003). I exEMS gruppen steg venstre ventrikel uddrivningsfraktionen fra 38,42±7,6 til 45,21±8,6% (+18,42%, p=0,001) og i limEMS gruppen fra 37,1±3,0 til 39,5±5,3% (+6,5%, p=0,27). Ændringerne i forhold til iltoptagelse og uddrivningsfraktionen var større i exEMS gruppen end i limEMS gruppen. Forskellen mellem grupperne var ikke signifikant.

PERFUSION, 2013. F. van Buuren, K. P. Mellwig, C. Prinz, T. Kottmann, B. Körber, A. Fründ, L. Faber, N. Bogunovic, J. Dahm, D. Horstkotte, D. Fritzsche.

Iltoptagelse og muskeltræthed fremkaldt af helkrops-elektromyostimulation sammenlignet med kredsløbstræning med kropsvægt af samme varighed.

Formålet med analysen var at undersøge i hvilket omfang træning med helkrops-elektromyostimulation (WB-EMS) påvirker muskeltræthed og metabolisk efterspørgsel.

Metoder
I alt deltog 10 forsøgspersoner i undersøgelsen. En eksperimentgruppe trænede med helkrops-EMS (5 øvelser), og en kontrolgruppe udførte fem kropsvægtsøvelser. Træningssessionerne varede 15 minutter hver og var baseret på isometriske intermitterende sammentrækninger (6 sammentrækninger med 4 sekunders hvile). Der blev udført tests for at måle muskeltræthed ved hjælp af bestemmelse af kraftnedsættelse: hop med modbevægelse, isometrisk midt-lår-træk, plyometrisk armstrækning. Ved hjælp af en måling af respiratorisk gasudveksling blev energiforbruget og iltoptagelsen under øvelserne målt.

Resultater
Der blev påvist en større mængde energiforbrug (WB-EMS 470 ± 71 kcal/t; kontrolgruppen 438 ± 61 kcal/t, p = 0,013) og iltoptagelse (WB-EMS 1584 ± 251 ml/min; kontrolgruppen 1465 ± 216 ml/min, p = 0,006) i helkrops-EMS-gruppen end i kontrolgruppen. Træning med helkrops-EMS resulterede i muskeltræthed (alle PRE vs. POST-tests p ≤ 0,02), men ikke i kontrolgruppen (alle p > 0,14).

Sport Sciences for Health, 2016. G. Boccia, A. Fornasiero, A. Savoldelli, L. Bortolan, A. Rainoldi, F. Schena & B. Pellegrini.

Lærer mere om undersøgelsen

Høj intensitetstræning & EMS

Hele krops elektromyostimulation vs Høj-intensitetstræning styrketræning - påvirkning af kropskomposition og muskelstyrke.

Formålet med analysen var at sammenligne virkningerne af WB-EMS (helkrops elektromyostimulation) og HIT (højintensiv træning) på muskulære parametre hos sunde, utrænede og arbejdende mænd i midten af livet. Til dette formål blev 46 mænd i alderen mellem 30 og 50 år tilfældigt fordelt til en WB-EMS- og en HIT-gruppe. Studiet skal forstås som et træningsstudie med parallelle grupper, der blev gennemført i 16 uger.

Resultaterne viste, at den totale lean-masse (LBM) ændrede sig signifikant (p ≤ 0,003) i begge grupper (HIT: 1,24 ± 1,40% vs. WB-EMS: 0,91 ± 1,12%). Der blev ikke fundet nogen signifikant forskel mellem grupperne. Abdominal kropsfedtmassen (AF) og den samlede kropsfedtprocent (TF) reduceredes også signifikant i begge grupper (-4,1 ± 7,4% til 5,9 ± 6,2%; p = 0,031 - p <0,001). Igen var der ingen signifikante forskelle mellem grupperne (TF: p = 0,975; AF: p = 0,499). Gunstige ændringer blev bemærket i dynamisk maksimal styrke i benextensorerne (HIT: 13,5 ± 13,9%, p <0,001 vs. WB-EMS: 8,0 ± 10,2%, p = 0,008), men ingen signifikante forskelle (p = 0,332) blev fundet mellem grupperne. Denne effekt forblev konsistent, selv efter at have justeret for grænseværdier (ikke) signifikante forskelle i basale værdier (p = 0,348). Statisk maksimal styrke i trunkens ekstensorer viste heller ingen signifikante forskelle (HIT: 10,4 ± 9,0%, p <0,001 versus 11,7 ± 9,9%, p <0,001) mellem de to grupper.

2015. W. Kemmler, M. Teschler, A. Weissenfels M. Froehlich, M. Kohl, S. von Stengel.

Lærer mere om undersøgelsen

Effekter af HIT kontra WB-EMS på hjerte-kar-metabolisk risiko hos utrænede mænd i alderen mellem 30 og 50 år.

Formålet med studiet var at sammenligne indflydelsen af HIT (High Intensity Training) og WB-EMS (Whole Body EMS Training) på kardiometabolske risikofaktorer hos utrænede mænd i midten af livet (30-50 år).

Metoder
Utrænede mænd blev tilfældigt til to grupper. Den ene gruppe trænede i 16 uger (bipolær, 20 min, 85Hz, 350ms, intermittenter), mens den anden gruppe også trænede i 16 uger med HIT-træning.

Resultater
Tidseffektiviteten mellem de to grupper viste sammenlignelige resultater med hensyn til netto træningstid (~30min/TE; HIT: 60min/uge vs. WB-EMS: 30min/uge). WB-EMS og også HIT-træningen viste betydelige forbedringer (p=.096) med hensyn til MetS-Z-scoren (HIT: p=.031 vs. WB-EMS: p=.001) og abdominal fedtindhold (HIT: -4.5±8.1%, p=.014 vs. WB-EMS: -4.0±5.2%, p=.002). Kolesterol/HDL-C-rater viste ikke signifikante ændringer mellem grupperne, selvom dette oprindeligt blev hypotiseret (HIT: -2.7±7.4, p=.216 vs. WB-EMS: -2.2±10.2, p=.441).

Konklusion
Resultaterne indikerer, at både HIT og WB-EMS er sammenligneligt effektive, økonomiske og attraktive metoder til at reducere kardiometabolske risikofaktorer hos utrænede mænd i midten af livet. WB-EMS kan betragtes som en træningsmulighed, der muligvis er effektiv, men dyr, og egnet til en målgruppe, der har begrænsede tidsressourcer og ikke kan udføre klassisk HIT-træning.

Imp Erlangen, 2016. A. Weissenfels, M. Teschler, S. von Stengel, W. Kemmler, M. Bebenek.

Gloser

Ord og deres betydninger.

Anaerob tærskel: Den højeste intensitet af anstrengelse, som en person kan opretholde i en længere periode, samtidig med at der opnås en ligevægt mellem dannelse og nedbrydning af lactat (salt af mælkesyre i musklerne).

Antropometri: Videnskaben om menneskekroppens og skeletets egenskaber og deres nøjagtige bestemmelse.

Overførselseffekt: Indflydelsen af en terapi fra en tidligere behandling.

Kronisk hjertesvigt: Progressiv hjertesygdom, hvor hjertets evne til at pumpe blod falder til et punkt, hvor ikke nok blod og dermed ilt og næringsstoffer kan pumpes til organer.

Creatine kinase (CK): Enzym brugt til diagnosen af muskelsygdomme.

Krydseffekt: Bilateral muskel trænes kun på den ene side og fører til en styrkeforøgelse af musklen på den modsatte side.

Elektromyostimulation: "Myo" betyder muskel. Begrebet betyder "elektrisk muskelstimulering".

EMG-aktivitet: EMG står for "elektromyografi". Elektromyografisk undersøgelse måler den elektriske aktivitet i specifikke muskler, hvilket kan bruges til at vurdere muskel- og nervefunktion.

Funktionel elektrostimulation (FES): Gør det muligt at påvirke nerver, som det centrale nervesystem ikke formår at styre.

High Intensity Training (HIT): Træning med en kort periode, men samtidig intens træning.

Hypertrofi: Overdreven forstørrelse af væv og organer på grund af forstørrelse af celler (især på grund af øget anstrengelse).

Isometrisk træning: Styrketræning, hvor musklen er under maksimal vedvarende spænding (isometrisk kontraktion) ved at holde et skub eller træk så længe som muligt.

Venstre ventrikulær: Relateret til venstre ventrikel i hjertet.

Maksimal kraft: Den maksimale kraft, som en persons neuromuskulære system frivilligt kan udøve mod en modstand.

MCV-værdi (middelværdi af erytrocytvolumen): Angiver den gennemsnitlige volumen af en rød blodlegeme.

Metabolisk syndrom: Kombination af følgende risikofaktorer: for meget mavefedt, høje blodfedt- og blodsukkerniveauer samt højt blodtryk.

Neuromuskulær elektrisk stimulation: Udløsning af sammentrækninger af muskelgrupper eller individuelle muskler ved hjælp af en elektrisk stimulus (kan sammenlignes med elektrisk muskelstimulering).

Fedme: Overdreven kropsvægt forårsaget af overskydende fedt.

Postprandial hyperglykæmi: Henviser til forhøjede blodsukkerniveauer efter et måltid.

Sarkopeni: Beskriver den stigende tab af muskelstyrke og masse med alderen.

Hastighedstyrke: Evnen hos det humane neuromuskulære system til at producere den størst mulige impuls af kraft inden for en kort periode.

Styrkeudholdenhed: Kroppens evne til at opretholde en dynamisk eller statisk belastning i en længere periode.

Moment: Mål for kraften i en krop til at rotere.